Társasházak bontása

Társasházak bontásaTársasházak bontása nagyon összetett feladat. Az első lépés az engedélyek beszerzése. Nehezítheti a helyzetet, ha műemlék, vagy épp műemléki területen van, vagy műemléki épület van a közvetlen szomszédságában. Ilyen esetben a bontás mellett a megóvás is éppoly fontos tényező. Társasházak bontása nem jelent problémát számunkra. A társasházak bontása nagymértékben hasonló eljárást igényel mint az irodaházak, több emeletes intézmények, irodaépületek bontása.

Első lépés a pontos helyszíni felmérés, ami nagyon fontos ahhoz, hogy fel tudjuk mérni a munkát és elfogadható, kedvező ajánlatot tudjunk adni. A társasházak gyakran olyan területen helyezkednek el, ahol a bontáshoz szükséges géppark nehezen mozog, kis helyen lehet a gépeket oda és elszállítani. Sűrűn lakott területen, belvárosokban a bontás zökkenőmentes lebonyolításához területfoglalási engedély is szükséges, biztosítva a szállító járművek szabad mozgását. A környező utcákban parkoló gépjárművek vezetőit figyelmeztetni kell a munkálatok megkezdése előtt, hogy hagyják szabadon a területfoglalási engedélyben meghatározott útszakaszt.  Fontosnak tartjuk a bontott anyagok megfelelő kezelését. A törmeléket elszállítjuk, vagy dönthetünk a bontott anyagok újrahasznosítása mellett.

Az szakhatóságok idevonatkozó szabályait körültekintően figyelembe kell venni a személyi és vagyonvédelem érdekében. A munkavédelmi oktatás elengedhetetlen minden nagyobb beruházás megkezdése előtt.

Az engedélyek beszerzését követően kezdődnek a munkafolyamatok. Társasházak bontásánál gondosan meg kell válogatni a bontásra alkalmas gépeket. A munkavégzést  befolyásolja az épület szerkezete, ami lehet egy régi bérház, ahol akár fél méter vastagságúak a falak, vagy egy panelház melynél elemekből állnak a falak, és  nehéz, masszív szerkezetűek. Panelházaknál néha a bontási munkák tovább tartanak, mint az épület felépítése. Fontos tényező, hogy a bontani kívánt objektum valamelyik fala közvetlenül összeér a mellette lévővel, vagy sem. A közel lévő épületek statikai ellenőrzése elengedhetetlen, hogy azokban ne keletkezzen kár. Ilyen esetekben gyakran a gépi bontás mellett a kézi bontást kell alkalmazni. Képzett kollégáink folyamatosan nyomon követik a munkafolyamatokat, és megpróbálják előre látni az esetleges nem várt hibákat és azokat azonnal kezelik. A szomszédos épület amennyiben lakott úgy különösen ügyelni kell a biztonságra. A bontási munkálatok közben az időjárás hirtelen megváltozása is nehézségeket okozhat. Egy nagyobb esőzés is okozhat statikai meggyengülést egy bontás alatt álló épületben. Mi ezt is igyekszünk számításba venni. Mérnökeink nyomon követik a bontási folyamatot.

A jó gépválasztás mellett elengedhetetlen a képzett szakember. Kollégáink többéves szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Gyakorlott gépkezelőink bármilyen feladatot szakszerűen megoldanak.

A bontás után a tereprendezés, és a törmelék kezelése egy újabb fontos feladat. Az elszállítás nem minden esetben a legjobb megoldás. A bontott anyagok újrahasznosítása ideális megoldás lehet.. Betondarálás révén rengeteg töltőanyag hozható létre a helyszínen. A környezettudatos gondolkodás a jó választás.

Gépparkunkat rendszeresen fejlesztjük, és meglévő gépeinket gondosan karban tartjuk. Az adott munkához a gépek kiválasztása és azok állapota sokban hozzájárul a precíz, és gyors munkához. Társasházak bontása különös odafigyelést igényel, és gondos előkészületet, tervezést követel meg.

Cégünk vállalja a komplett bontást és a keletkezett törmelék kezelését. Minden esetben figyelembe vesszük a megrendelő elképzelését, és segítünk meghozni a helyes döntés.

Vegye fel velünk a kapcsolatot és kérjen ajánlatot, hogy meggyőződhessen hozzáértésünkről, és szakértelmünkről versenyképes áraink mellett.