Bontott anyagok újrahasznosítása

Bontott anyagok újrahasznosításaA korábbi években a környezettudatos gondolkodás és az újrahasznosítás nem volt jellemző, de a mai világban ez jelentősen megváltozott. Az építőipar fellendülése is nagyban hozzájárult ahhoz a tudatos gondolkodáshoz, hogy a bontott anyagokat újrahasznosítva, és felhasználva új dolgokat alkossunk. Az építőiparban a bontott anyagok újrahasznosítása iránti érdeklődés megnőtt.

Ahhoz, hogy újat építsünk bontani kell, de miből is lehet újat építeni? Mit is lehet kezdeni a lebontott anyaggal?

Mi ebben segítünk Önnek!

A bontott anyagok újrahasznosítása nem olyan bonyolult, mint azt gondoljuk. Olyan céget kell megbízni, aki tisztában van a jogszabályi előírásokkal és leveszi az Ön válláról az ügyintézéssel járó terheket.

Épületek, hidak, egyéb létesítmények bontásakor rengeteg olyan hulladék keletkezi, amit egyszerűen és környezettudatosan, akár helyben újra tudunk hasznosítani. Legyen szó betonról, cserépről, tégláról… Érdemes környezettudatos megoldást választani.

Bontott anyagok újrahasznosítása előtti vizsgálatok:

Ahhoz, hogy a bontott anyagok újra hasznosíthatóak legyenek, termékszabványra van szükség. Ebben a gyártó igazolja, a gyártott anyag műszaki tulajdonságait, valamint azt, hogy az adott célra felhasználható és az emberi egészségre káros, veszélyes anyagokat nem tartalmaz. A vizsgálatok célja, hogy a felhasználó ismerje a tulajdonságait az anyagnak. Ezen azt kell érteni, hogy ismerni kell az egyes alkotók, beton, tégla, cserép, aszfalt előfordulási arányait. A követelmény, hogy ezeknek az anyagoknak az előfordulási arányai, bizonyos határok között maradjanak, fontos a megfelelő előválogatás is. Ezáltal jobb minőségű újrahasznosított zúzott termékek állíthatók elő és tulajdonságuk állandó értékűek legyenek a gyártása során.

A bontott anyagok újrahasznosítása fizikai vizsgálatának értelmében, fontos, hogy halmazaiban szilárdak, kopásállóak, fagy- és időtállóak legyenek. A fizikai tulajdonságokon kívül fontosak a kémiai összetételek, hogy ne haladják meg az előírt környezetvédelmi határértéket.

Az újrahasznosított építési törmelékből előállított anyagok egyenrangúak versenytársaikéval. A bontott anyagok újrahasznosítása során minőségi termékek állíthatók elő. A szabványok szerinti újrahasznosított anyagok minőségének állandósága mindig biztosítható.

Cégünk törekvései arra irányulnak, hogy kevesebb hulladék menjen veszendőbe, másrészt, hogy az építkezésnél a bontott anyagok újrahasznosításával, új anyagok jöjjenek létre. Az újrahasznosítás a kisebb épületek, családi házak bontásánál is költséghatékony lehet.

A bontott anyagok újrahasznosításával időt és pénzt spórol meg, valamit óvja környezetét.

Hazánkban számottevő az építési hulladékok pazarlása. Pontos statisztika erről még nem készült, de megdöbbentő lenne, hogy mi minden készülhetett volna, ha a bontott anyagot újrahasznosítják. Tudatos döntésekkel sokat javíthatnánk ezen a szomorú statisztikán, ha a keletkezett bontott anyagot újrahasznosítanánk.

Válassza a környezettudatos megoldást és keressen minket bizalommal!

Több mint húsz éves tapasztalatunk, képzett munkatársaink és fejlett gépparkunk biztosítják a pontos és hatékony munkavégzést, a projekt piacképes, környezettudatos és költséghatékony kivitelezését.  Szakembereink segítenek abban, hogy meghozza a számára megfelelő döntést. A bontott anyagok újrahasznosítása megoldást jelenthet arra a problémára, hogy pazarlás és többletköltség nélkül alkossunk újat környezettudatosan.