Betondarálás

Az építőipar számos területén használják a betont. A modern házak például többnyire monolit födémmel készülnek, amely rengeteg betont igényel nem beszélve az alapról és annak feltöltéséről.

Építmény, út, gyár, híd bontásakor nagy mennyiségű bontási anyag keletkezik. A betondarálás ilyenkor ésszerű döntésnek bizonyul. A bontási anyagok hulladéklerakóba történő szállítása helyett idő és költséghatékonyabb megoldás lehet a bontási hulladék darálása.

A betondaráló darálás során széttöri, szétválasztja a különböző anyagokat, így a bontási hulladék hasznos anyaggá válik. Ezzel a módszerrel óvjuk a környezetet és rengeteg pénzt spórolhatunk meg.

A betontörő önjárásra képes, így nem kell segítség a helyváltoztatáshoz, gyorsan átalakítja a betont-törmeléket töltőanyaggá, hidraulikusan állítható, alacsony a zaj kibocsájtása, kevés por keletkezik használatával.  Ezek a tulajdonságok fontosak, ha a közvetlen környezetében olyanok élnek életvitelszerűen, akik nehezen viselik a nagy porral, zajjal járó munkát.

Érdemes figyelembe venni, ha elszállíttatnánk a törmeléket, akkor nagy méretű gépekkel, teherautókkal kell számolni melyek a munka során károsíthatják, vagy tönkretehetik az utat, járdaszegélyt, térkövet. Ezek helyreállítása szintén többlet költségekkel jár, növeli a beruházás költségvetését, s amit általában az építtető köteles megfizetni. A betondarálás korunk ideális választása annak, akinek fontos a környezettudatos szemlélet és az újrahasznosítás.

Betondarálás során felhasználható anyagok: téglák, cserepek, csempék, járólapok, vagy akár üvegek is. A megmunkált anyagok hasznosíthatók pl.: betonozásnál.

Betondarálás során NEM felhasználható anyagok.: szennyezett beton, olajos, vegyszeres papír, nejlon, fa, műanyag.

A magyar jogszabályok szerint az épületek bontása során keletkezett törmelékek hulladéknak minősülnek, melynek felhasználására két lehetőség van. Az egyik, hogy azonnal a hulladéklerakóba kerül, a másik lehetőség pedig a keletkezett felesleges anyagokat ledarálása.

Ahhoz, hogy a darálékot újrahasznosíthassuk, szükség van az anyag bevizsgálására. Egy szakirányú laboratóriumban megvizsgálják a mintákat, s megállapítják, hogy az így keletkezett anyag felhasználható egy következő építkezéshez. Amennyiben az értékek megfelelnek az előírásoknak, akkor lehet kivonni a betondarát építőanyagként további értékesítésre, felhasználásra.

A betondarálás egy modern darálógéppel történik. Az épületbontásakor keletkezett hulladék újrahasznosítása nem feltétlenül a környezetvédelem szempontjából lényeges, hanem jelentős költségcsökkentő hatással is bír a beruházásokra nézve. Ügyfeleink érdekeit szem előtt tartva, törekszünk arra, hogy a lehető legjobb minőséget nyújtsuk a környezetünk megóvása mellett.

Fontos megemlíteni, hogy cégünk nem csak építőipari vállalkozásoknak dolgozik. Szolgáltatásaink magánszemélyeknek is elérhetőek, akiknek fontos a környezettudatos szemlélet.

Cégünk rendelkezik minden betondaráláshoz szükséges engedéllyel. Kapcsolatfelvétel és helyszíni felmérést követően adjuk projektre szabott árajánlatunkat. A munkálatokat a szerződéskötés után, mindig határidőn belül, precízen, és biztonságosan végezzük el.