Építmények speciális bontása

Építmények speciális bontásaÉpítmények speciális bontásáról akkor beszélünk, amikor az eltér a szokványostól, például a közvetlen környezetében olyan objektum áll, ami nem sérülhet meg, vagy a bontani kívánt épület megközelítése problémás. Ezeken kívül még számos tényező határozza meg az építmények speciális bontását.

Az ilyen építmények speciális bontása gyakran bonyolultabb feladat, mint a szerkezet felépítése. Ez főként az összetett fémszerkezetekre és vasbeton építményekre igaz, ahol fokozott balesetveszélyt jelent a vezetékek megrongálódása. Kiemelten fontos, hogy profi cég végezze el az építmények speciális bontását.

A felmérésnél figyelembe veszünk minden tényezőt, ami az építmény speciális bontása során felmerülhet. Építmények speciális bontása sokszor indokolt lehet, ajánlatkészítés előtt minden esetben helyszíni felmérést kell készíteni. Az építmények speciális bontása speciális gépeket igényel. A megfelelő gépek használatával hatékonyabb és biztonságosabb a munkavégzés. Munkatársaink, mint minden komplex projektben utasítási technológiát készítenek, mely a bontási folyamat pontos megtervezését, precíz kivitelezését tartalmazza.

A leggyakoribb hazai építmények melyeket speciálisan kell bontani vasbetonból, acélvázas szerkezetből készülnek. Ezek már tulajdonságaikban is igényelnek egy speciális bontási folyamatot.  Megnehezítik a munkát, ha a területi viszonyok sem kedveznek a gépek bejutásának, illetve a bontott anyagot nincs hova elrendezni, mert a létesítmény közelében nincs hely, körbe van építve. Gyakran kell kézi erővel dolgozni, ami időigényesebb mint a gépi bontása. A bontáshoz olyan eszközökre lehet szükség, amik megbirkóznak a kemény anyagokkal. Nélkülözhetetlen egy lángvágó vagy gyémántfejes betonvágó, légkalapács, valamint betonvágó olló.

A speciális építmények bontása is engedélyköteles.

Az első és legfontosabb lépés az engedélyek beszerzése. A szabályozások folyamatosan változnak, akár városonként eltérhetnek. A bontás megkezdése előtt az idevonatkozó szabályozást meg kell ismerni, mert az építési hatóságok súlyos bírságokat szabhatnak ki.

Nagyon fontos bontás előtt bontási tervet készíteni. Nem elég lebontani valamit, de az abból keletkezett felesleges törmeléket el is kell helyezni. Mi vállaljuk a teljes körű bontási munkákat. Elszállítjuk, vagy ha szükséges a helyszínen a bontott anyagot újrahasznosítjuk.

A bontott anyagok újrahasznosítása egy helyszíni betondarálóval például kiváló töltőanyagot tud biztosítani egy új épület építésekor.

Munkatársaink folyamatos képzéseken vesznek részt, hogy a legkülönlegesebb helyzetekre is legyen hatékony, ideális megoldásuk. Építmények speciális bontása az egyik legnehezebb dolog. Gyakran egy pontos felmérés után is akadnak váratlan tényezők, melyekre azonnali megoldást kell találni.

Több mint húsz éves tapasztalattal, és modern, megbízható gépparkkal rendelkezünk. Kollégáink minden váratlanul felmerülő helyzetre felkészültek, hatékony megoldással rendelkeznek. Gondosan megtervezünk mindent a bontástól az elszállításig és a helyszíni újrahasznosításig. Amennyiben szükséges az engedélyek beszerzésében is segítséget nyújtunk.

Keressen minket bizalommal, ha szüksége van egy szakmailag képzett, tapasztalt, megbízható csapatra!