Családi házak bontása

Családi házak bontásaA családi házak bontása megfelelő szakmai tudást és precizitást igényel, valamint a bontás után keletkezett hulladék elhelyezéséről is gondoskodni kell. Ingatlan vásárlásnál sokszor előfordul, hogy vásárolunk egy telket, de a rajta álló építmény nem megfelelő számunkra. A ház újjáépítése költséges lenne, így a bontás mellett döntünk.

A családi házak bontása veszélyes, és nagy körültekintést igényel. Vegyük például figyelembe a közvetlen szomszédot. Nagy odafigyelést igényel a falak a tető bontása, mert a tömege miatt súlyos károkat okozhat. Egy fal nem mindig arra dől, amerre szeretnénk és a tetőnél a magasból lehulló törmelék is súlyos károkat okozhat akár egy-egy ott parkoló autóban, vagy a szomszéd telken álló ingatlanban. A személyi sérülésekről nem is beszélve.

Családi házak bontása előtt meg kell tenni minden óvintézkedést és meg kell felelni a magyar jogszabályban előírt biztonsági követelményeknek. A mulasztásokért magas bírságot szabhatnak ki, ami elkerülhető, ha szakirányú céget bízunk meg vele.

Minél tapasztaltabb valaki, a családi házak bontásában, annál inkább költséghatékonyabb megoldásokat tud biztosítani ügyfelei számára.

Családi házak bontása 7 lépésben

Minden esetben ajánlatos szakcéget bevonni a munkálatokba, mert szakmájukból, és hozzáértésükből adódóan nagyban megkönnyítik az ügyintézés, engedélyezést, és leveszik a vállunkról a felelősséget.

  • Az elsődleges feladat az engedélyek beszerzése, e nélkül nem lehet hozzá kezdeni a családi házak bontásának, ha mindent szabályosan szeretnénk végezni. Amennyiben már megkaptuk a szükséges engedélyeket, akkor a közművek, a gáz, villany, vízművekkel kell felvenni a kapcsolatot a munka megkezdése előtt.
  • A családi házak bontásának második fázisa, a tetőszerkezet szakszerű eltávolítása, a cserepek a tetőlécek, áthidalók, eltávolítása. Minden esetben fentről lefelé haladva, úgy, hogy a szerkezet stabilitását meg tudjuk tartani az esetleges nem kívánt elmozdulásoktól.
  • A következő rész a födém, a fa és a gerendák eltávolítása. Monolit födém esetén, amely főként lapos tetős házakra jellemző különösen figyelni kell.
  • Negyedik fázisban a nyílászárók, ajtók és ablakok bontása történik. Nyílászárókat ki lehet verni, de akár épségben is kiszedhetők. Ezek akár használtként eladhatók.
  • Az ötödik, a falazat összeborítása, amelyben a tényleges családi ház bontás veszi kezdetét. Szakember bevonása itt nagyon fontos, hogy jó felé boruljon az a fal. Hallottunk már esetet mikor a fal más irányt vett fel például a silány alap hirtelen megsüllyedéséből adódóan.
  • Az utolsó előtti, amikor az épület alapzata kerül eltávolításra.

A legutolsó lépésként a terep kiegyenlítése történik, mely igény szerint végezhető, majd gondoskodnunk kell a lebontott törmelék elhelyezéséről. Erre két lehetőségünk van elszállítani hivatalos lerakóhelyre, vagy újrahasznosítani. Amennyiben van rá lehetőségünk, akkor a bontott anyagok újrahasznosítását részesítsük előnybe, hiszen ez sokkal környezettudatosabb.

A családi házak bontása során teljes körű szolgáltatást nyújtunk. Mit is jelent ez pontosan? A tereprendezési munkálatokat is elvégezzük, amennyiben erre igény van. Így a családi ház nem csak elbontásra kerül, de egy tökéletesen rendezett egyenletes talajt kapunk, amely készen áll az új otthonunk megépítésére.