Gépi bontásA bontási munkák elengedhetetlenek ahhoz, hogy valami újat hozzunk létre. A bontás azonban nem önálló tevékenység, hanem több terület összehangolt munkavégzése. Sokszor a beépített vezetékekre és hálózatokra is ügyelni kell, hogy az adott terület újjáépítésénél ne legyenek gondok.

Gépi bontás mellett gyakran alkalmazunk kézi bontást is. Minden esetben meg kell vizsgálni az adott építményt és közvetlen környezetét mielőtt elkezdődnének a bontási munkálatok. A gépi bontás engedélyköteles, ha műemlékek vagy műemlék telkén áll, többszintes épület egész emeletének bontása, ikerház vagy zártsorú épület, valamint olyan épületeknél, amik 500 köbméternél nagyobbak és 6 méternél magasabbak. Ezen kívül még lehetnek más tényezők, amik meghatározzák, hogy az adott bontás engedély vagy bejelentés köteles.  Minden esetben meg kell vizsgálni a körülményeket és érdemes szakcéget megbízni, aki segít az ügyintézésben és a teljes lebonyolításban.

Cégünk a bontásból keletkezett bontott anyagokat újra tudja hasznosítani. Betondarálás révén a bontott anyagok újrahasznosítása jó döntés és környezetbarát megoldás.

Gépi bontásnál több tényezőt kell figyelembe venni. Az engedélyek után érdemes megtervezni a munkafolyamatot még akkor is, ha az adott munka elsőre nem tűnik nagy volumenűnek. A tervezéssel az elvégzendő munka rövidebb, pontosabb, hasznosabb és nem utolsó sorban költséghatékonyabb lehet.

Különböző építmények bontásához, különböző gépek szükségesek. Építmények speciális bontása is nagyrészt gépi bontással zajlik. Ez a leggyorsabb módszer a robbantás után. Robbantásos módszer nem elterjedt hazánkban. Gépi bontásnál is nagyon kell ügyelni a közvetlen környezetre, annak épségére, hogy valóban csak abban okozzunk kárt, amit bontani szeretnék. A bontás során statikailag megváltozik az építmény és kalkulálni kell az esetleges nem várt események bekövetkeztével, ami balesettel is járhat. Fontos, hogy a bontást szakember végezze és felügyelje.

Gépi bontás árszabásának tényezői:

Ahhoz, hogy árajánlatot tudjunk készíteni, először egy helyszíni felmérést készítünk, melynek segítségével bontási tervet hozunk létre. Az épület elhelyezkedésétől, környezetététől, építési anyagoktól függően más és más eszközökre és erőforrásokra van szükség. Egy családi ház bontása más technikát és stratégiát igényel, mint egy társasház, vagy ipari épületé. Mint minden bontás megkezdése előtt, fel kell mérni, hogy milyen eszközöket kell alkalmazni, milyen anyagokat lehet újra felhasználni.

Modern gépparkunkkal bármilyen kategóriában hatékonyan tudunk bontani. Legyen szó családi házról, társasházról, kis melléképületről vagy csarnokról. Cégünk fontosnak tartja a munkatársak folyamatos szakképzését, és tréningezését.

Törekszünk arra, hogy mindig pontos felmérést és tervezést hajtsunk végre, a leghatékonyabb módon.

Számunkra fontos, hogy megrendelőink elégedettek legyenek és érezzék, hogy cégünk a maximumot nyújtotta.